Bátran keressen fel bármilyen
villanyszerelési problémával!

Fábián János
Villanyszerelő Mester

Tudta-e...

...hogy az áramszolgáltató csak a fogyasztásmérő elmenő kapcsáig történő meghibásodást javítja. A mérőtől elmenő mért fővezeték és az utána levő áramköri elosztó már a fogyasztó tulajdona, javítatása is az ő dolga. Az áramszolgáltató alkalmazottainak nem feladata és nincs is lehetősége a mért fogyasztói hálózaton javítást végezni. Mielőtt eldöntené hogy a szolgáltatót vagy villanyszerelő vállakozót hív, próbáljon meggyőzödni róla, hogy a fogyasztás mérő előtt vagy után van-e a probléma.

...hogy a lepusztult, elavult szakszerűtlenül kiépített elektromos hálózatoknál a legnagyobb veszély a tűzveszély.

...hogy az alumínium vezetékeknél a biztonságos kötés megoldása a legnagyobb probléma. Egy hibás kötés tüzet okozhat, ezért célszerű a régi alumínium vezetékkel készült hálózatokat mielőbb lecserélni rézre. Új hálózatot kis keresztmetszetben (16 mm2 alatt) semmi kép ne engedjen alumínium vezetékkel kiépíteni.

...hogy lakásfelújítás előtt mindenképp nézesse át az elektromos hálózatot egy villanyszerelővel, mert nehéz rombolás nélkül elégett, rövidre vágott vezetékvégeken szerelvényt (kapcsoló, konnektor) cserélni vagy hibás áramköröket javítani. Ezekben  esetekben gyakran fel kell tárnia villanyszerelőnek a falba sűllyesztett kötődobozokat és ez egy frissen festett vagy burkolattal ellátott lakásban komoly károkat okozhat, melyet egy kis odafigyeléssel és ráfordítással megelőzhetünk volna.

 
Villanyszerelő | Villanyszerelés © www.villanyjavitas.hu 2009, All Rights Reserved Balatonfüred | Veszprém